Vapování je bráno jako méně škodlivá alternativa kouření, což prokázaly mnohé studie. Jde o trend, který je stále na vzestupu a mnozí kuřáci dávají přednost vapování před klasickým kouřením cigaret.

Kouření cigaret je velice škodlivé pro naše zdraví. Jak je tomu ale s vapováním? Tato otázka budí ve společnosti stále jistou kontroverzi, a i odpověď na ni je nejednoznačná. Proč tomu tak je? V dnešním článku se Vám pokusíme objasnit hlavní rozdíly mezi těmito dvěma metodami.

Co je HHC pen

Elektronické zařízení jménem HHC pen produkuje páru plnou kanabinoidů namísto kouře z konopí, případně cigaretového kouře. Při vapování se zahřívá HHC liquid, který obvykle obsahuje propylenglykol, rostlinný glycerin a lahodnou příchuť. Vybrat si můžete z velkého množství lákavých aromat. Od sladkých exotických plodů až po žvýkačky. HHC prodej na našem e-shopu přináší mnoho variant jednorázových HHC vape penů, které jsou mezi uživateli mimořádně oblíbené.

HHC liquidy jsou dodávány o různé intenzitě. Je tedy jen na Vás, jakou sílu zvolíte. Vapování HHC může být skvělým pomocníkem, jak prolomit rutiny a rituály spojené s kouřením konopí. Vaping Vám může pomoci se jich začít pomalu zbavovat, a okamžitě snížit zdravotní rizika spojená s kouřením. Organizace Health Canada potvrzuje, že vaping je méně škodlivý než kouření, a pokud je vapování použito pro odvykání kouření, je vaping spojen s celkovým zlepšením zdraví.

hhc vape pen
Takto vypadá HHC vape pen.

Co je HHC

Tři písmena HHC označují prvek vyskytující se v rostlině konopí, který se nazývá hexahydrokanabinol. Kanabinoid HHC by se dal přirovnat k THC. Účinky HHC jsou totiž velmi podobné. Mohou navozovat změněné stavy vědomí, hluboký pocit relaxace a uvolnění. Mohou účinně tlumit akutní i chronické bolesti, působit blahodárně na spánek a usínání a také na celou řadu dalších neduh a onemocnění.

Kanabinoidy HHC a THC jsou si velmi blízké, neboť hexahydrokanabinol poprvé spatřil světlo světa právě díky tetrahydrokanabinolu, ve zkratce THC. Nebo ještě lépe řečeno čistý extrakt HHC. Stalo se tak poprvé v roce 1944, kdy Američan jménem Roger Adams, povoláním chemik, pomocí procesu hydrogenace změnil molekulární strukturu jednoho kanabinoidu na druhý. Tento odborný chemický postup se dodnes používá například v oboru potravinářství.

Jak píšeme na začátku tohoto odstavce – hexahydrokanabinol lze nalézt i v organicky pěstovaných květech konopí a mýty opředené marihuany, jeho obsah však zpravidla nepřekračuje hranici 1% hmotnosti konopné sušiny.

Náš HHC shop Vám však přináší indoor HHC květy s obsahem až 25% HHC a další skvělé HHC produkty.

Vapování vs kouření

Kouření klasických cigaret je hlavním faktorem přispívajícím k rozvoji většiny nemocí a je příčinou zhruba třetiny všech onkologických onemocnění na světě. Nekouřit je tedy základ prevence.

  • Tabák zabije až polovinu svých uživatelů
  • Kouření zabije každdoročně asi 6 milionů lidí
  • V České Republice umírá každoročně přes 15 tisíc lidí

Vliv kouření na vnitřní orgány

Rizika spojená s kouřením jsou asi všem jasná. Pojďme se ale kouknout na některá z nich, a začneme u vnitřních orgánů. Kouření přispívá k více než 15 typům rakoviny a zvyšuje riziko srdečních onemocnění. V tepnách se postupně hromadí tukové usazeniny, což podstatně ztěžuje pumpování krve cévním řečištěm. Dalším vážně zasaženým orgánem jsou plíce. 7 z 10 rakovin plic je způsobeno právě kouřením. U kuřáků se často objevuje kašel, astma a v horších případech zápal plic.

Problémy spojené s kouřením se také objevují u reprodukčních orgánů mužů i žen. Jedná se především o plodnost, která je kouřením podstatně snížena. U mužů může tři měsíce před oplodněním žen kouření poškodit DNA spermií. Řeč musí být i o střevech. Kouření výrazně narušuje střevní mikrobiom. Bakterie se začnou chovat jinak a mohou v těle vytvářet agresivní stavy, které tělo vyhodnotí jako zánět.

Vliv vapování na vnitřní orgány

Žádná ze složek obsažených v HHC pen není známým karcinogenem. Vapování HHC nezanechává tukové usazeniny v tepnách nebo plicích. HHC liquidy obsahují mnohem méně chemikálií než cigaretový kouř a nezůstávají v těle jako dehet. Pokud vyměníte cigarety za vapování může se u Vás snížit krevní tlak, bude se Vám snadněji dýchat, zlepší se imunita, obnoví se čich a chuť a může se zlepšit Váš celkový zdravotní stav.

zdravotní rizika
Snižte zdravotní rizika díky vapování.

Vliv kouření na fyzický vzhled

Nyní se dostáváme k méně vážným vedlejším účinkům kouření, ale zato výrazně zhoršujícím vzhled, a s tím i spojený první dojem člověka.

Kuřáci stárnou asi pětkrát rychleji než nekuřáci. Čím je to způsobeno? V naší pokožce se nachází protein zvaný kolagen, ten je ale vlivem kouření ničen. S cigaretovým kouřem se totiž do těla také dostávají enzymy, které tento kolagen nenávratně zničí. Pokožka je tak značně dehydratována a tím je náchylnější k tvorbě vrásek. Ženy tento efekt pocítí výrazněji než muži, jelikož mají v pokožce podstatně méně kolagenu.

Pokud kouříte delší dobu, určitě zaznamenáte zbarvení nehtů a zubů. To je způsobeno nahromaděním dehtu obsaženého v tabákových výrobcích na Vašich nehtech a zubech, a ty postupně žloutnou.

V neposlední řadě odnesou Váš zlozvyk vaše vlasy. Toxiny obsažené v cigaretách ničí vlasové folikuly, což vede k předčasnému šedivění a vypadávání vlasů.

Fyzický vzhled a vapování

Všechny jmenované vedlejší účinky kouření na vzhled člověka jsou způsobeny více než 4000 chemických sloučenin obsažených v cigaretovém kouři. Vapování HHC neobsahuje žádný dehet ani oxid uhelnatý. Při vapování tedy nedochází k zabarvování zubů a nehtů a ani není narušen kožní kolagen.

Může Vám vaping pomoci přestat kouřit?

Pravděpodobnost, že skoncujete s kouřením, je přibližně dvakrát vyšší pokud vapujete, než jiné produkty nahrazující nikotin, jako například náplasti a žvýkačky.

být fit při západu slunce
Nedovolte kouření, aby oslabovalo Vaše zdraví.

Výhody HHC vape pen

  • Jedná se o méně škodlivou alternativu kouření cigaret i konopí

I když panuje okolo vapingu HHC spoustu dezinformací, odhaduje se, že je o 95% zdravější než klasické kouření cigaret. Na trhu jsou HHC vaporizéry podstatně kratší dobu než cigarety, a tak budeme muset počkat na další výzkumy, které nám tento bod prokazatelně potvrdí.

  • Vapování je levnější

Záleží samozřejmě jaké cigarety nebo jaký HHC pen si pořídíte, ale když propočítáme orientační cenu za jedno potáhnutí, jasným výhercem je vaporizér.

  • Pasivní výpary jsou méně škodlivé než pasivní kouření

Pasivní kouření je nebezpečné, protože vydechovaný kouř vdechují i lidé z vašeho okolí. Cigaretový kouř obsahuje více než 4000 chemických sloučenin a přibližně 70 známých karcinogenů.

Všechny současné důkazy naznačují, že vapování HHC má pro Vaše okolí zanedbatelný dopad, jelikož se pára vypaří během pár sekund. Je však doporučeno nevapovat HHC v přítomnosti těhotných žen nebo dětí.

  • Pára se z ovzduší rozloží během několika sekund

Cigaretový kouř se ve vzduchu drží přibližně 30 minut, což je doba, za kterou se kouř stihne dostat do těla osob ve Vaší blízkosti, ale i do veškerého oblečení, záclon a nábytku.

  • Existuje mnoho lákavých příchutí

Tento bod oceníte jak vy, tak i Vaše okolí. Na našem e-shopu najdete HHC pen s příchutí citrónu, manga, banánu nebo růžové žvýkačky.

  • Vapovat můžete i na místech, kde je klasické kouření zakázáno

Mnoho podniků nabízí možnost používat elektronické cigarety a vaporizéry uvnitř zařízení. Nejedná se vždy o samozřejmost, a tak vždy doporučujeme ověřit si tuto informaci u obsluhy.

  • Vaping HHC můžete snadno odbourat, není totiž tak návykový jako cigarety

Pokud vapujete i nikotin, můžete si ovšem snadno kontrolovat jeho hladinu, a postupně ji snižovat. Tímto způsobem můžete dojít do bodu, kdy nebudete potřebovat nikotin vůbec.

příchutě hhc vape pen
Na našem HHC shopu najdete vaporizéry se skvělými ovocnými příchutěmi.

HHC pen – shrnutí

Rizika kouření jsme si dnes shrnuli. Je však důležité si uvědomit, že ani vaporizace HHC není zcela bezriziková. Vždy je důležité vapovat s mírou, a pozorovat, jaké má na nás vapování HHC účinky. Jedno je ale jisté, vapování může být skvělou alternativou ke klasickému kouření, a může tak přinést budoucnost bez cigaret. Prozkoumejte náš HHC store a objevte nové rozměry vapingu. Nabízíme HHC prodej vaporizérů, květů, ale také třeba HHC gummies, což jsou želatinové HHC bonbóny se skvělým aroma.

Pokud Vám není cokoliv jasné či chcete s výběrem poradit, neváhejte se na nás obrátit přes kontaktní formulář, nebo na e-mailu info@miralecbd.cz. Děkujeme!

Navštívit HHC shop

Autor článku: Markéta Šašková

Zdroje:

https://www.groupeproxim.ca/en/article/health/vaping-vs-smoking

https://www.nhs.uk/better-health/quit-smoking/vaping-to-quit-smoking/

https://www.vapesuperstore.co.uk/pages/vaping-vs-smoking

Upozornění: Charakter tohoto článku je ryze informativní. Jeho cílem není nabádat ke konzumaci HHC ani jiných produktů z konopí. Informace na našem webu slouží výhradně ke vzdělávacím účelům. V žádném případě je nelze brát jako náhradu diagnózy od lékaře či doporučenou léčbu. Naše stránka neschvaluje, ani jiným způsobem nepodporuje, zneužívání omamných a psychotropních látek. Za případné zneužití nebo nesprávné použití neneseme odpovědnost.

Doporučené příspěvky